Preview Mode Links will not work in preview mode

Geeniuse digisaade | Geenius.ee

Dec 31, 2022

Muidugi ei saada me vana aastat ära ilma, et Digisaate tegijad vaataksid üle, mida nad selle kohta õigesti ja mida valesti ennustasid ning milline on asjade seis tehnoloogiamaailmas tegelikult.

Räägime nii Eesti kui maailma asjadest, sotsiaalmeediast, telefonidest, arvutitest, tõuksidest,...


Dec 26, 2022

Paljud inimesed küsivad, kuidas Mastodon erineb Twitterist ja kui sellega liituda, siis milline server tuleks valida. Tänasest Digisaatest saab vastuseid.

  • Veel kaks meie saatejuhti lahkus Twitterist
  • Mis toimub Mastodonis ja kuidas sellega ikkagi liituda?
  • Mis asi on Fediverse ehk Födeversum ja kuidas...


Dec 19, 2022

Facebook matab VRi väidetavalt iga kuu miljardi. Apple'i peakomplekt on väidetavalt kohe-kohe tulemas. Kogu maailm loobub tulevikus ekraanidest ja suhtlus arvutiga lähebki virtuaalreaalsusesse, väidetavalt.

Pühendame terve tänase Digisaate VRi ja ARi teemale ning arutame selle üle, mis seisus need tehnoloogiad...


Dec 12, 2022

Räägime tänases Digisaates sellest, mis saab siis, kui tehisintellekti abiga on igaühel võimalik vaid sekunditega genereerida artikleid, raamatuid, teadustöid, muusikat, filme, maale ja kõike muud.

Selge see, et tehisintellekti võimas tulek muudab maailma, aga kuidas? Kas mingid praegu olulised oskused muutuvad...


Dec 5, 2022

Eelmisel nädalal käis tehnoloogiamaailmast üle torm nimega ChatGPT ehk uus tehisintellektil põhinev juturobot, mis on nii tark, et ajab hirmu peale.

Ta oskab suhelda inglise keeles, aga ka eesti keeles. Ta oskab vastata küsimustele, kirjutada artikleid, esseesid, näidendeid ja luuletusi, aga ka koodi.

Mis on...